Iedere woensdag is badpakdag
info@katara.be+32 (0)3 / 773 24 00

Onze tips


20 april

De Katara experten aan het woord


De rest van de wereld even vergeten. Dat kan alleen als je daarvoor de juiste middelen hebt. Om te kunnen garanderen dat jij bij ons alle zorgen van je af kan zetten, proberen we ons zo veel mogelijk te baseren op wetenschappelijke kennis. We onderzoeken dagelijks welke elementen jou het meeste rust bezorgen. 

Daarvoor laten we ons uiteraard graag adviseren door onafhankelijke experts, mensen waar we graag van bijleren. In deze blog laten we de komende maanden elke maand een nieuwe expert aan het woord. Die vertelt dan iets over zijn vakdomein en leert ons meer over ontspannen en genieten in al zijn vormen.

Ambachtelijk ijssalon Casa Gelato


Speciaal voor de maand van de haren die rechtstaan spraken we met de vriendelijke uitbaters van ijssalon Casa Gelato. Zij zetten je denkbeeldige wereldreis binnen onze muren in Belsele verder door je smaakpapillen te verwennen met de smaak van het pure en authentieke Italië. Elke hap van dit ambachtelijke ijs is een ware smaaksensatie die ervoor zorgt dat je haren 1 voor 1 recht komen te staan.

IJs dat je haren laat rechtstaan


Dankzij de authentieke ingrediënten, de juiste smaakmakers en een perfect uitgemeten kruidenpalet heeft dit ijs de kracht om je lichaam volledig te laten ontspannen. Door gebruik te maken van speciale technieken en keukengerei zoals een authentieke Italiaanse staafmixer worden de ingrediënten op authentieke wijze gebonden. Dat zorgt ervoor dat je een uniek mondgevoel zal ervaren en meegenomen wordt op een reis down memory lane met unieke smaken uit je jeugd. 

Reserveer je dagje genieten


Als je na een heerlijk dagje vergeten nog plaats hebt voor een frisse afsluiter, is dit ijs een echte aanrader. Wil jij de unieke smaken graag zelf eens proeven? Bestel dan jouw favoriete ijssmaak in ons restaurant en ervaar hoe je haren helemaal recht komen te staan van deze koude sensatie.

Masseuse en topverwenner Debbie


Tijdens de maand van de huid die ontspant, spraken we met een van onze masseuses met gouden hadden: Debbie. Zij is een echte expert in massagetechnieken en verzorgingsproducten die ervoor zorgen dat jouw huid volledig kan ontspannen. In deze blog geeft ze je een paar tips zodat jij er zelf voor kan zorgen dat je huid volledig gehydrateerd en ontspannen is.
 

Massagetechnieken die je huid doen ontspannen

Je huid (laten) masseren heeft tal van voordelen: meer ontspannen spieren waardoor je minder snel rimpels aanmaakt, betere hydratatie waardoor je huid minder gaat schilferen en scheuren, … Bovendien zorgen sommige massagetechnieken ook voor een betere bloedcirculatie waardoor je sneller afvalstoffen afdrijft en je huid een mooiere teint krijgt. Om je op weg te helpen, haalt Debbie enkele makkelijke massagetechnieken aan:

 • Effleurage: een Zweedse massagetechniek die je voorbereidt op de eigenlijke massage door lichte druk uit te oefenen op je lichaam. Daarvan ontspannen je spieren volledig.
 • Rekken en strekken: want je spieren even losgooien kan wonderen doen.
 • Drukpunten op je gelaat stimuleren: tussen je ogen, op je slapen, aan het uiteinde van je jukbeenderen, achter je oorlel, tussen je schedel en je hals, … Druk 3 seconden zacht op deze punten en kom helemaal tot rust.
 • Relaxatie: je ogen sluiten en alles even laten binnenkomen om ervan te genieten.

Verzorgingsproducten om je huid te hydrateren


Tijdens een massage voed je je huid langer dan wanneer je snel een dag- of nachtcrème opsmeert. Daardoor krijgt je huid langer de tijd om de voedingsstoffen op te nemen. Debbie raadt zeker volgende producten uit de Katara Home Boetiek aan:

 • Silicium gel: perfect om je spieren te laten ontspannen en zo rimpels te voorkomen.
 • Arkana reinigingsmelk: een unieke reinigingsmelk die zowel reinigt als je huid voedt, win-win dus.
 • Norden zoutscrub met olie: een zalig 2-in-1-productje dat eerst je dode huid verwijdert en dan meteen je nieuwe huid voedt dankzij de olie.

Integreer het in je routine


De effecten van een massage zijn goed voor je huid en voor je spieren. De dag van de massage voel je je vaak nog lekker loom. Alsof je gesport hebt, maar dan zonder de inspanning. Tot 3 dagen na de massage kan je de positieve effecten ervaren. Als dat effect is uitgewerkt, raadt Debbie aan om het te integreren in je routine. Smeer regelmatig voedende crèmes en scrub dode huid en pas enkele van Debbie’s massagetechnieken toe. Dat kan bij jezelf of bij je partner. 

Wil je liever gewoon gemasseerd worden terwijl je de rest van de wereld vergeet? Dan kan je natuurlijk altijd een massage boeken in onze beauty. Debbie en de andere collega’s nemen jouw huid graag onder handen.
 

Eigenaars interieurzaak Prananatha Isabel & Kurt


Juli is bij Katara de maand van de loomheid: een maand waarin je even alles mag loslaten en waarop je lekker loom mag zijn op vakantie of bij Katara. Om ervoor te zorgen dat jij in zo’n lome maand kan genieten van rust op alle vlakken spraken we met Isabel Steels en haar man Kurt Claes. Samen baten zij een eigen interieurzaak uit. In deze blog vertellen ze je hoe je interieur ervoor zorgen dat lichaam en geest tot rust komen.

 

Een ordelijke en gezellige ruimte


Volgens Isabel en Kurt zijn de indeling en aankleding van je interieur de sleutel tot succes. In principe kan je in elke stijl een interieur creëren waarin je heerlijk loom kan zijn. Ze geven alvast enkele tips: 

 • Kies voor warme, beige tinten en neutrale kleuren. In dit interieur komen meubelstukken van natuurlijke materialen het meest tot zijn recht.
 • Sfeer creëer je met de juiste verlichting. Kies vooral voor gezellige verlichting met warme kleuren.
 • Je lichaam wil natuurlijk ook wat. Ga daarom op zoek naar de meest comfortabele zetels en stoelen.
 • Zacht en warm zijn de belangrijke checkboxes voor een loom interieur. Een tip: de luxe stof bouclé is warm en zacht tegelijkertijd. 
 • Hou het simpel en zet je ruimte niet te vol. Kies bijvoorbeeld voor een interieur in een eenvoudige stijlen zoals de Zweedse Wabi Sabi stijl. Hier telt de kracht van het weglaten.

Word helemaal loom in ons interieur


Met deze tips creëer je makkelijk een unieke omgeving waar je lichaam en geest de rest van de wereld even helemaal kunnen vergeten. Nood aan inspiratie? Kom zeker dan eens kijken hoe wij er met de meubels van Prananatha voor gezorgd hebben dat je helemaal loom kan zijn bij ons.

Mede-eigenaar van SJ Cosmetics - Maykel Lammerse


Speciaal voor de maand van de prikkeling, namen we contact op met Maykel Lammerse van SJ Cosmetics. Als geurexpert op gebied van sauna en wellness is hij de geschikte persoon om ons iets meer te vertellen over de prikkeling die een opgietolie bij jou teweeg kan brengen.

De prikkeling van een opgietsessie


Hoewel geur vooral iets persoonlijk is, kan het wel bepaalde zintuigen prikkelen en herinneringen of belevingen triggeren. Maykel gaf ons alvast enkele voorbeelden:

 • Opgietoliën van eucalytus-, sparren- en dennennaalden voeren je mee door de natuur en zijn goed voor je luchtwegen.
 • Als je kiest voor een citrusachtige opgietolie geef je mensen een fris en zomers gevoel en kan je hun stemming veranderen, nervositeit verlichten en concentratie verhogen.
 • Zoek je eerder van een exotische beleving? Dan kies je best een opgietolie met jasmijn. Die heeft een verzachtende werking op je huid en neemt je in gedachten mee naar het verre Oosten.

Een unieke geurbeleving bij Katara


Het toevoegen van een opgietmiddel kan dus verschillende prikkelende effecten hebben op zowel lichaam als je geest. Het zorgt voor een extra dimensie en geeft je saunabezoek meer beleving. Samen met geurexpert Maykel hebben we voor verschillende van onze sauna's opgietoliën op maat laten maken. Zo wordt jouw bezoek elke keer weer een unieke prikkeling van al je zintuigen.

Julie Wren - World Wellness Weekend Ambassador


Tijdens de maand van de zachtheid spraken we met Julie Wren, een toegewijde World Wellness Weekend Ambassador in België. Als ambassadeur van het World Wellness Weekend (WWW) speelt Julie een belangrijke rol in het inspireren en empoweren van mensen om gezondere keuzes te maken en te genieten van een actieve levensstijl samen met hun familie, vrienden en collega's. Ze legde heel graag uit hoe een wellnessbezoek kan helpen om zachter te zijn voor jezelf en je omgeving.

De 3 vormen van zachtheid


Volgens Julie kan je op 3 verschillende manieren genieten van zachtheid:

 1. Allereerst is het essentieel om vriendelijk en zacht te zijn voor jezelf. Vaak leggen we onszelf te veel druk op en ervaren we schuldgevoelens wanneer we bepaalde taken niet doen en wanneer we tijd voor onszelf nemen. Het is belangrijk om zelfliefde te cultiveren en eerst voor jezelf te zorgen voor je de zorg van anderen op jou neemt. Om het met een quote uit de luchtvaart te zeggen: “Je moet eerst je eigen zuurstofmasker opzetten voordat je anderen helpt.”
 2. Als tweede verwijst Julie naar het belang van je omgeving. We hebben allemaal een soort toevluchtsoord nodig, een plek waar we kunnen ontspannen en genieten van activiteiten die ons een boost geven. Dat kan een comfortabele leunstoel bij het raam zijn, maar evengoed een wandeling in de natuur.
 3. Als laatste benadrukt Julie ook dat zachtheid in relaties essentieel is. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de mensen waarmee we onze tijd doorbrengen. Zijn ze ondersteunend, empathisch, geduldig en tonen ze vriendelijkheid en zorgzaamheid? Dan zijn dit het soort mensen waarmee jij je best omringt.

Zachtheid in een wellnesscomplex


Wanneer het gaat om een wellnesscomplex, legt Julie uit dat zachtheid zich manifesteert in verschillende aspecten. Vanaf het boekingsproces tot aan de aankomst, is het belangrijk dat elke stap een gevoel van rust en comfort biedt. Een duidelijke en gebruiksvriendelijke website, vriendelijk personeel en een gastvrije sfeer bij aankomst dragen bij aan een welgekomen en ontspannen gevoel.

Saunabaden is een eeuwenoude vorm van thermotherapie die wereldwijd wordt toegepast voor hygiëne, gezondheid, sociale interactie en spirituele doeleinden. Het biedt talloze voordelen voor onze gezondheid wanneer het op de juiste manier wordt uitgevoerd: het stimuleert de productie van gelukshormonen, verbetert de bloedsomloop en het ontgiftingsproces van ons lichaam, ondersteunt de werking van ons immuunsysteem en verlicht pijnklachten. Ook een massage heeft veel gedocumenteerde voordelen en in het Verenigd Koninkrijk wordt zelfs onderzocht of dit kan gebruikt worden als medisch hulpmiddel voor geestelijk welzijn. 

Zachtheid bij Thermen Katara


Een wellnesscomplex moet voor Julie aanvoelen als een warme knuffel. Het decor, de sfeer, de geuren, de muziek, de temperatuur en alle andere elementen moeten één boodschap overbrengen: "Gefeliciteerd met jouw beslissing om vandaag jezelf op de eerste plaats te zetten. Wij zijn er voor jou en zullen voor al jouw behoeften zorgen." Het receptiepersoneel speelt hierbij een belangrijke rol en dient open, vriendelijk en attent te zijn.

In Julie's ogen voldoet een bezoek aan Katara aan alle pijlers van zachtheid en is het een geweldige kans om een nieuwe zelfzorggewoonte te creëren. Je kunt letterlijk in één dag de wereld rondreizen om je eigen persoonlijke wellness oase van rust ontdekken! "Je vindt er zachtheid in jezelf, je omgeving en in anderen." 

Thee-believer Isabel Ruyssinck


Thee is niet alleen sierlijk om te drinken, het is ook gezond. Het warme drankje brengt een weldaad van hydratatie in ons lichaam. Je kan van ons gezicht aflezen dat het drinken van thee een echt rustmoment brengt. Een Fika of Zweeds koffie- of theemoment is het beste wat men kan doen om beter te functioneren, om zorgen en afvalstoffen los te laten en de rest van de wereld even te vergeten. Alle kruiden, bloemen en planten die we drinken hebben een eigen werking op ons lichaam.

Thees die energie geven


Thee bevat allerlei goede stoffen zoals antioxidanten, vitamines, mineralen en theïne. Theïne wordt veel langzamer opgenomen door het lichaam dan bijvoorbeeld cafeïne (de stof in koffie of frisdrank). Daardoor hoef je je geen zorgen te maken over een plotselinge cafeïnecrash na het genieten van een kopje thee. Thee is als een vriendelijke stimulator die je subtiel ondersteunt zonder de ongewenste bijwerkingen van koffie. Dus, terwijl koffie meer als een snelle oppepper kan werken, zorgt een kopje thee voor een fluweelzachte boost die je de hele dag door zal bijstaan. In thee zit bovendien ook amino acid, een stof die enkel in thee wordt teruggevonden en een stabiele opwekkende werking aan je lichaam geeft. Tijdens de maand van de energiekick (april) stelt Isabel Ruyssinck jullie graag enkele energiegevende thees voor:

 • Maté: een echte energiebooster die je vrolijk maakt, je zintuigen aanscherpt, vermoeidheid bestrijdt en je stemming verbetert.
 • Groene thee: houdt je wakker en maakt je slimmer.
 • Gemberthee: werkt als een ware energiebooster. Het is een super thee voor studiemomenten of drukke perioden.

Welke thee je ook kiest. Alles smaakt lekkerder in de juiste omgeving. Nergens beter van je thee kan genieten dan op een ontspannende plaats zoals bij Thermen Katara. Ze zijn voor elkaar gemaakt. Zowel thermen als thee.


Deel dit artikel:
 • Even de wereld vergeten?
  Kom langs bij Thermen Katara

 • Reserveer nu